Stelvio for life

Uniek evenement

Wat kun je verwachten wanneer je op locatie in Italië bent?

Op de vrijdag voor het evenement, rond 16.00 uur, nodigen we alle deelnemers en hun eventuele supporters uit voor een ontvangst in Bormio. Tijdens deze bijeenkomst reiken we de startnummers uit. Daarnaast hoor je tijdens deze bijeenkomst meer over het doel waarvoor we het doen en de laatste ontwikkelingen rondom het onderzoek van het Cancer For Personalized Cancer Treatment. Natuurlijk nemen we je ook mee in wat je te wachten staat tijdens de beklimming.

Op zaterdag verzamelen we tussen 09.00 en 09.30 uur op het Piazza Cavour, een pittoresk pleintje in Bormio. Om 09.30 uur klinkt het startschot en worden we onder begeleiding van de plaatselijke politie door het dorp geleid naar de voet van de pas. Onderweg bemannen wij vanuit ons evenement twee drankposten, rond de 5 en 15 kilometer na de start. Verder verzorgt de gemeente eveneens een tweetal posten, na 12 en 18 kilometer. Bovenop de berg hebben wij onze eigen finishboog staan. Hier word je finish geregistreerd (foto en tijden) en is er ruimte om bij te komen en ervaringen te delen. Ook krijg je een voucher voor een pastamaaltijd en een drankje in één van de restaurants bovenop de berg.

Fietsers kunnen in de loop van de middag zelf terug naar Bormio afdalen. Lopers kunnen mee met een bus die kort na 16.00 uur vertrekt, dan mag er immers weer door gemotoriseerd verkeer gereden worden op de berg.

Tot slot komen we om 19.00 uur opnieuw bij elkaar op het Piazza Cavour. Daar praten we na met elkaar en wordt de cheque met het totaal bijeengebrachte sponsorgeld overhandigd. Een bijzonder emotioneel en hartverwarmend moment, voor de deelnemers, de organisatie en de supporters.

Daarna gaat iedereen weer zijn eigen weg, maar je zult in Bormio nog zeker regelmatig deelnemers tegenkomen….