Stelvio for life

Passo dello Stelvio

De Passo dello Stelvio is een bekende, spectaculaire hoge bergpas in Italië. Hij is maar liefst 2758 meter hoog! De Stelvio is van twee zijden te beklimmen. De noordkant heeft vanaf Prato 48 haarspeldbochten en de zuidkant telt er 37. Deze zuidkant beklimmen wij tijdens Stelvio for Life, vanuit de plaats Bormio. Dit betekent dat wij starten op een hoogte van 1.225 meter en de finish ligt op 2.758 meter. In totaal overwinnen we 1.533 hoogtemeters met vanaf Bormio in totaal dus 37 haarspeldbochten. De lengte van de klim is circa. 21,1 kilometer en het stijgingspercentage is gemiddeld 7,1% maar heeft uitschieters van ruim 14%. De beklimming is lang en soms steil, maar erg afwisselend en de uitzichten zijn prachtig.

Een unieke beleving die je een keer meegemaakt moet hebben!

Bormio en accommodaties
Vanuit Utrecht is het met de auto ongeveer 1.000 kilometer rijden naar startplaats Bormio. Het centrum van Bormio kenmerkt zich door zijn middeleeuwse karakter. Enkele belangrijke gezichtsbepalende gebouwen zijn de stadstoren met zijn zwaluwkantelen, de kerk San Gervasio e Protasio, het Palazzo de Simoni waarin het stadskantoor gevestigd is en de 12de-eeuwse kerk San Vitale met zijn ranke klokkentoren.

Bormio is in de winter een belangrijke uitvalsbasis voor wintersporters die op de flanken van de de Stelvio willen skiën en snowboarden. Dat betekent ook dat er een groot aantal accommodaties beschikbaar zijn om tijdens de Stelvio for Life in te verblijven. Via de link www.booking.bormio.eu kom je op een pagina waarin links naar verschillende accommodaties staan. Er zijn echter nog veel meer accommodaties in Bormio en omgeving te vinden.