Stelvio for life

Belangrijke informatie voor deelnemers van de Stelvio for Life 2019

Organisatie Stelvio for Life:
De staf van de Stelvio for Life – bevindt zich in:
Hotel Nevada, btg. Morbegno 21
23032 Bormio
Tel: +39 0342 910888
Eddie Sevink: +31 – (0) 650215816

Vrijdag 30 augustus:
Het afhalen van het startnummer kan op vrijdag 30 augustus vanaf 16:30 in het Hotel Nevada, btg. Morbegno 21, 23032 Bormio . Tevens kun je dan de spullen (warme kleding, geld etc.) voor bij de finish bij ons afgeven. Doe dit in de tas die je van ons ontvangt. De organisatie schrijft hier het startnummer op. Bij de finish kun je de spullen ophalen. Startnummer dienen zichtbaar gedragen te worden op race day (lopers en wandelaars dragen het startnummer aan de voorkant en fietsers op hun stuur.

Bijeenkomst:
Aansluitend houden we in het hotel Nevada ook de bijeenkomst voor alle deelnemers. Ook jullie eventuele medereizigers/toeschouwers zijn van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst zal o.a. Emile Voest een toespraak houden over het CPCT onderzoek. Ook zullen daar de laatste wetenswaardigheden over de klim van de 31e augustus worden uitgewisseld. Deelnemers ontvangen een aantal consumptiemunten. Deze kunnen op de vrijdag en zaterdag in Hotel Nevada worden gebruikt. Overige drankjes kunnen naar behoefte zelf aangeschaft worden.

Stelvio for Life 2019 zaterdag 31 augustus:
Starttijd: zaterdag 31 augustus om 09:30 uur
Wandelaars mogen eerder starten maar geef wel even aan bij de finish hoe laat je dan gestart bent
Startplaats: Piazza Cavour (dorpsplein)
Tijdslimiet: 16:00uur sluit de finish.

Vanaf het dorpsplein tot aan het begin van de pas is er politiebegeleiding voor onze groep. Het parcours is verkeersvrij en geasfalteerd. De Stelvio pas is van 8:00 uur tot 16:00 uur afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. De pas is alleen begaanbaar voor lopers en fietsers (ook wel de Bikersday genoemd). Naast de deelnemers van Stelvio for Life zullen nog veel andere lopers/fietsers gebruik maken van de pas.

Verzorging:
Langs de weg zijn 2 verzorgingsplekken met fruit, koekjes, warme drank (thee en koffie), water en sportdrank op ongeveer kilometer 9 en 18. Deze posities worden door de lokale autoriteiten ingericht. Op kilometer 5 en ongeveer 14 richten wij nog 2 extra posten met flesjes water en bananen (km 14) in. Wanneer je jouw waterfles eventueel kwijt wil, leg deze dan in de berm en gooi deze niet van de berg af. Denk aan de dieren en het milieu.
Kilometeraanduiding:
Iedere kilometer is duidelijk gemarkeerd met een bord.

EHBO:
Zowel aan het begin van de pas als op de top van de pas is een ambulance aanwezig. Indien er zich met jou zelf of een andere loper of fietser onderweg iets gebeurt, of je ziet iets gebeuren rekenen wij op de sportieve plicht om elkaar te helpen. Laat een fietser of loper terug gaan naar de laatste verzorgingsplek om hulp te halen. Tevens zijn er op onze eigen posten EHBO koffers aanwezig.

Voeding:
Zorg ervoor dat je voldoende brandstof bij je hebt. Dat betekent ook dat je in de week voorafgaand aan de Stelvio for Life flink wat koolhydraten naar binnen moet werken. Maar zorg er daarnaast vooral voor dat je voldoende drinkt. Minimaal 2 liter water tijdens de tocht.

Informatie over de finish:
Loop of fiets richting de finish een beetje aan de rechter kant. Is mooier voor de foto en je hebt geen last van eventuele andere fietsers. Volg de aanwijzingen op van onze vrijwilligers. Het finishgebied is alleen toegankelijk voor onze staf en de deelnemers. Supporters kunnen hun sporter opvangen nadat deze de finishzone heeft verlaten. Hier is een speciale zone. Iedereen wil graag zijn of haar sporter direct in de armen sluiten. Maar dat kan dus na de finishzone. De organisatie maakt daar helaas geen uitzonderingen voor.
Na de finish ontvang je de unieke herinneringsmedaille, en een voucher voor een pasta lunch inclusief 1 drankje in het restaurant. Door onze vrijwilligers word je naar de juiste plek gewezen. Voor de lopers is er een bus geregeld die je om 17:00 uur weer naar het begin van de pas brengt. Jouw startnummer is het toegangsbewijs voor de bus. De personen die met de bus retour willen dienen zelf de tijd in de gaten te houden voor het vertrek van de bus. Deze vertrekt bij de gondellift. We zijn in Italië dus qua tijden kan het zijn dat deze nog iets veranderen.

Supporters naar de finish:
Houd er rekening mee dat Stelvio pas vanaf 08.00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer en dat je dus voor deze tijd bovenaan de berg bent. Na 08:00 uur kom je namelijk de berg niet meer op!

Uitreiking cheque aan Barcode for Life:
Na afloop van de Stelvio for Life zal om 19:00 uur in het Hotel Nevada, btg. Morbegno 21, Bormio de cheque met de sponsoropbrengst overhandigd worden aan Barcode for Life. Het zou leuk zijn als iedereen daarbij aanwezig is. Hier is een hapje en een drankje aanwezig en kunnen de ervaringen van de dag gedeeld worden. Neem je medaille mee voor een leuke foto ter plekke. Mocht je nog munten over hebben van de vrijdag dan kun je die gebruiken. Anders zijn de drankjes voor eigen rekening.

Tips voor de deelnemers:
• Kleed jezelf goed aan. Hou de weervoorspellingen voor tijdens de race in de gaten. Twijfel je= Trek dan laagjes aan.
• Smeer je bij zonnig weer goed in met zonnebrandcrème.
• Houd er rekening mee dat het door de vermoeidheid en hoogte fris kan zijn richting de top.
• De weg is lang en je moet 1.533 hoogtemeters overwinnen. Smeer je energie en kracht uit over het traject. Loop in het begin dus niet te hard van stapel.
• Sla de verzorgingsposten niet over.
• Lach bij de finish. Anders sta je niet zo leuk op de foto.
• Geniet van de omgeving.