Stelvio for life

Covid-19 maatregelen

Doe jij mee aan de Stelvio for Life? Dan is de reis naar Italië iets anders dan voorgaande jaren. Met de maatregelen rondom Covid-19 is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Niet alleen de regels voor Italië zijn belangrijk, maar kijk ook goed naar de regels van de landen waar je doorheen reist. Via de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse zaken ben je altijd goed op de hoogte (deze reisapp is te vinden in de Google Play Store en Apple Store). Je kunt hier landen als voorkeur selecteren. Je ontvangt dan bij eventuele wijzigingen ook een pushbericht (als je dit aan hebt staan in jouw instellingen). Deze informatie is overigens ook te lezen op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen. Hieronder zetten wij even een aantal belangrijke richtlijnen die op dit moment gelden voor jou op een rij. Check voor je op reis gaat altijd nog even de laatste richtlijnen. Deze veranderen namelijk geregeld.

Om Italië binnen te komen heb je het volgende nodig:

 • Digital Passenger Locator Form Italië: Klik hier voor het formulier
 • Voor iedereen vanaf 6 jaar – bewijs van:
  • Volledige vaccinatie (2e vaccinatie was minimaal 14 dagen geleden) of
  • Negatieve PCR-Test of antigeentest niet ouder dan 48 uur of
  • Herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden.

Belangrijk – doorreis door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

 • Alle personen vanaf 12 jaar die geen herstel- of vaccinatiebewijs kunnen laten zien, moeten zich voor vertrek naar Duitsland laten testen op corona. Dit geldt ook voor doorreizigers die voor maximaal 24 uur Duitsland inreizen.
 • Voor de doorreislanden Oostenrijk en Zwitserland gelden op dit moment geen doorreisbeperkingen.

Horeca of aanwezigheid event in Italië

Voor het bezoeken van horecagelegenheden of events (zoals Stelvio for Life) geldt dat je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, PCR-test (maximaal 48 uur geldig) of Antigeentest (maximaal 48 uur geldig) nodig hebt. Dit betekent dat je afhankelijk van wanneer je de test in Nederland hebt laten uitvoeren en de dag waarop je in Italië aankomt je in Italië ter plekke een nieuwe PCR of Antigeentest moeten doen die dan ook weer 48 uur geldig is. Doe je dat niet dan riskeer je een enorme boete of aanhouding door de lokale politie. Zorg er daarom alsjeblieft voor dat je alles op orde hebt.

Terugreis naar Nederland

Het reisadvies van Nederland voor Italië is geel, voor jouw terugreis betekent dit dat iedereen vanaf 12 jaar het volgende nodig heeft:

 • Volledige vaccinatie (2e vaccinatie was minimaal 14 dagen geleden) of
 • Negatieve PCR-test maximaal 48 uur bij vertrek of een sneltest (Antigeentest) van maximaal 24 uur oud bij vertrek.
 • Herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden.

Via de website https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/ kun je voor jouw terugreis een advies zien waar je rekening mee moet houden.

Testen in Bormio of omgeving van Bormio

Wanneer je in Bormio of in de omgeving een PCR of Antigeentest wilt laten doen kun je terecht op de volgende locaties (Het advies is wel voorafgaand al een afspraak te maken.):

BORMIO TERME – Via Stelvio 14, Bormio – Tel. 0342 901325 – info@bormioterme.itwww.bormioterme.it/magazine/generale/tampone-molecolare-a-bormio-terme.html
Goed om te weten: een test kan op deze locatie alleen op donderdag plaatsvinden. Plan deze afspraak vast in Nederland. Voor je terugreis kun je jezelf hier niet laten testen omdat je dit niet red met de maximale geldigheidstijd.

BLUE CENTERS – Via Nazionale 82, Villa Tirano – Tel. 0342 796032 – info@bluecenters.itbluecenters.it/tamponi-covid-19-a-villa-di-tirano/

CENTRO RADIOLOGICO VALTELLINESE – Via San Martino, 89 – Piantedo (SO) – Tel. 0342 19211 – info.crv@affidea.itwww.affidea.it/i-centri/affidea-centro-radiologico-valtellinese/