Stelvio for life

OPBRENGST STELVIO FOR LIFE BIJNA €600.000

Een editie om niet snel te vergeten! Afgelopen zaterdag 2 september vond onder barre omstandigheden de 6e editie van Stelvio for Life plaats. Meer dan 300 deelnemers begonnen om 09.30 uur hardlopend, fietsend of wandelend aan het aangepaste parcours dat vanwege de zware sneeuwval en kou was aangepast. Voor de veiligheid werd besloten tot een keerpunt na 13 km op 2147 meter. Hierna moesten deelnemers ook afdalen in tegenstelling tot de oorspronkelijke editie die finisht na 21,1 km op 2758 meter. De afstand werd hierdoor verlengd naar 26 km en zowel de start als de finish waren op het dorpsplein in Bormio.

Er werd door de deelnemers bijna € 600.000 ingezameld voor gepersonaliseerd kankeronderzoek waarvan 100% ook daadwerkelijk naar het onderzoek gaat. Prof. Dr. Emile Voest (AVL), Prof. Dr. Henk Verheul (VUmc) en Prof. Dr. Edwin Cuppen (UMC) verbonden aan het Centre for Personalized Cancer Treatment (CPCT) kregen de cheque van maar liefst € 572.485,73 dezelfde avond in Italië uitgereikt. “Zonder Stelvio for Life geen CPCT dat wereldwijd tot de top van gepersonaliseerde kankerbehandeling behoort” aldus medisch oncoloog Emile Voest die alle deelnemers, supporters, sponsors, donateurs en vrijwilligers bedankte voor hun bijdrage aan het ingezamelde recordbedrag van deze editie.

Tevens bedankte hij medisch oncoloog Henk Verheul en hoogleraar human genetica Edwin Cuppen voor hun belangrijke bijdrage aan de studie door het CPCT waaraan drieëntwintig ziekenhuizen meedoen en waarin uitbehandelde kankerpatiënten op basis van het DNA in de tumor behandeld worden. Speciale dank ging uit naar Nico van Leeuwen, één van de zeventig uitbehandelde kankerpatiënten die afgelopen jaar meedeed aan het onderzoek, die zijn persoonlijke verhaal op het podium deelde met alle aanwezigen in Italië.

Het sponsorbedrag is inmiddels opgelopen tot € 579.389,75 en de teller loopt nog steeds door. Wat een geweldig bedrag! Deelnemers en donateurs waanzinnig bedankt voor het inzamelen en voor alle donaties. Daarnaast willen we alle deelnemers, supporters en vrijwilligers bedanken voor het enorm sportieve evenement met heel veel warme momenten ondanks de kou. En natuurlijk dank aan onze sponsors voor het bekostigen van ons event zodat 100% van het ingezamelde bedrag ook daadwerkelijk naar het goede doel kan! EW Facility Services, Lamme Textile Management, Prologis, Run2Day Zwolle, Saucony en Schuberg Philis bedankt!

Wij kijken terug op een fantastische editie van Stelvio for Life 2017 en hopen jullie volgend jaar weer te zien. De foto’s van SBS fotomarketing staan inmiddels online: http://sbs-fotomarketing.nl/stelvio-2017. Graag tot ziens op zaterdag 1 september 2018!

CANCER, WE ARE TAKING IT PERSONALLY

Hartelijke groet,
Peter Kuijper

Namens Stelvio for Life