Stelvio for life

Persoonlijke dichtbundel over leven met kanker voor onderzoek naar kanker

‘Zij’
De dichtbundel ‘Zij’, door Liesbeth van Gemert (1963 -2019), is – en gaat over – een vrouw in vele rollen die het leven leeft met kanker. Haar gedichten zijn klein en persoonlijk maar ook groot en universeel. Ze bieden herkenning, steun en troost voor al diegenen die met kanker leven of met kanker meeleven. Maar de dichtbundel
‘Zij’ heeft ook een duidelijke boodschap: “Godersi la Vita”, Leef het Leven. De opbrengst van ‘Zij’ komt 100% ten goede aan gepersonaliseerd kankeronderzoek.

Over Liesbeth
Liesbeth van Gemert overleed op 6 februari 2019 op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Sinds 2010 leefde zij met deze verwoestende ziekte. Liesbeth was partner van René (57) en moeder van Elke (21) en Kjell (19). Zij leefde met haar gezin in Empel. Op 17 september 2018, twee weken nadat zij in Italië met René meedeed aan het goede doelen event Stelvio for Life en per fiets de 21 km lange Stelviopas bedwong, ontving zij het bericht dat verdere behandeling niet meer zinvol zou zijn. Ondanks dit bericht schreef ze zich toch weer in voor Stelvio Life 2019.

Laatste doel van Liesbeth
Tijdens haar ziekte werkte Liesbeth tot het laatste moment aan haar dichtbundel ‘Zij’, over 100 maanden het Leven leven met kanker. Het laatste doel van Liesbeth was haar dichtbundel uitgeven en de opbrengst ervan doneren aan Stelvio for Life. Deze stichting zet zich in om geld in te zamelen voor gepersonaliseerd kankeronderzoek door het Centre for Personalised Cancer Treatment (CPCT) waar Liesbeth na een second opinion terecht kwam. René zet zich in om het laatste doel van zijn geliefde na haar dood alsnog te realiseren. Op haar sterfdag kenden Liesbeth en René elkaar 32 jaar en 364 dagen. Het gemis is enorm.

De dichtbundel is te bestellen via onze website en na donatie van € 28,90 (dit is incl. € 3,90 verzendkosten) ontvangt men de dichtbundel binnen enkele dagen via de post op het aangegeven adres.

Over de voorbereiding en deelname van Liesbeth aan Stelvio for Life is een video online beschikbaar. Deze video is vertoond tijdens haar afscheid op Valentijnsdag 14 februari 2019.