Stelvio for life

Sponsorwerving

Sponsors werven hoe doe je dat?

€ 1.533,- is een behoorlijk bedrag. Om je op weg te helpen, hebben we onderstaande ideeën voor jou gebundeld. Op creatieve wijze kun je met deze ideeën aan de slag gaan, maar je kunt natuurlijk ook je familie, vrienden en zakenrelaties vragen een bedrag te storten op jouw persoonlijke account. Nieuwsgierig? Lees onderstaande ideeën.

wijnWijnactie
Samen met de plaatselijke wijnhandel, werden er twee soorten wijn gekozen (wit en rood) van superbe kwaliteit. Deze flessen kon men via de website van het deelnemende team bestellen. De wijnhandelaar leverde de wijn tegen inkoopprijs. Het verschil tussen in- en verkoopprijs was voor het fietsteam en bedroeg € 3,- per fles. Nu lijkt dit niet veel, maar aangezien er 1.500 flessen verkocht zijn, was dit toch een prima bedrag van € 4.500,-

spinningSpinning marathon
Bijna iedere wielrenner gaat ’s winters de sportschool in met zijn/haar fietsmaatjes. In samenwerking met de sportschool is het gemakkelijk om een spinningmarathon te organiseren. Iedere deelnemer kan kiezen voor 1 tot 4 uur op een avond tegen betaling van bijvoorbeeld 10,- per uur. Je zorgt zelf voor de indeling, spinninginstructeurs, muziek (dj) en natuurlijk veel koek, bananen en sportdrank. Het zijn leuke, gezellige avonden waarop veel geld bij elkaar wordt ‘gefietst’.

dinnerDiner
Ga je regelmatig uit eten? Vraag eens een restaurant mee te werken aan een speciaal benefiet diner. Op deze avond kan men een drie gangen menu nuttigen voor een, vooraf vastgestelde, vaste prijs. Het verschil tussen de inkoop van alle producten en de couvertprijs is voor jouw goede doel. De drank kan eventueel naar de uitbater van het restaurant. Misschien is jouw relatie zo goed, dat je dit ook nog gestort kan krijgen.

Waterkaraf
In veel restaurants is een karaf water gratis. Vraag jouw favoriete restaurant eens of ze mee willen werken aan een ‘karaffenactie’. Bij de vraag naar een karaf water, kan men hiervoor bijvoorbeeld 1,- rekenen. Er wordt een kaartje aan de karaf gehangen met hierop de boodschap: Deze karaf water kost u 1,-. Het totale bedrag wordt door ons restaurant gestort op het account van ….. Hij/zij fietst dit jaar Stelvio for Life. Deze actie kan best een half jaar lopen en hiermee haal je ongemerkt toch heel wat euro’s op.

Koekactie
Met een bekende markbakker werd een paasactie op touw gezet. De marktbakker leverde (gratis) paaskoeken (gevulde koeken). Je maakt zelf formulieren waarop mensen in kunnen tekenen. Een week voor de afleverdatum (deze kenbaar maken op het formulier) geef je de bestelling door aan de marktbakker en haalt de koeken op de afgesproken datum op. Daarna is het een kwestie van bezorgen. Wel je afnemers vooraf laten betalen.

Sleutelhangers
Van bont heeft een deelnemend team bollen genaaid met hieraan een sleutelring en een plaatje met gegraveerde tekst: Ik steun Stelvio for Life. De bollen waren te koop voor 7,50 per stuk. Een leuk, klein prijsje. In totaal werden er 45 bollen verkocht. Veel werk, maar wel vreselijk leuk!

Paardenemmers
Je zult maar lid zijn van een rijvereniging. Iedereen heeft voor zijn/haar familielid in de decembermaand wel een origineel cadeau nodig. De plaatselijke ruitershop had een prettig idee. Er werden emmers gevuld met allerlei paardencadeautjes (liksteen, paardensnoep, borstel, hoevenkrabber, elastiekjes etc.) en een waardebon van 7,50. De emmers werden te koop aangeboden voor 15,- per stuk. De totale waarde van het geheel lag rond de 25,-. Alles werd ter beschikking gesteld door de ruitershop. De ruitershop had een ludieke december actie en het team was € 300,- ‘rijker’,

Flessenactie
Bij de supermarkt in jouw woonplaats, bestaat er vaak de mogelijkheid om gedurende een aantal weken, een pamflet op de automaat te hangen met daarin de boodschap waarin je aangeeft dat men de ‘flessenbon’ kan doneren. Er zijn zelfs automaten, waarbij je dit digitaal, automatisch kunt aangeven en waarop jouw boodschap en foto in het scherm verschijnen. Er is vaak wel een wachtlijst voor de automaat, dus regel dit bijtijds. Een hele gemakkelijke actie waarmee je met weinig inspanning een leuk bedrag bij elkaar haalt.

Cursus geven
Ben je zelf handig in bepaalde vaardigheden, overweeg eens een avondje cursus geven of vraag iemand die je goed kent, dit voor jou te doen. Wij hebben de afgelopen jaren een aantal avonden kerstworkshops gegeven. Gewoon thuis in de woonkamer werden er de meest fantastische creaties gemaakt. De materialen werden veelal gesponsord. Het vergt veel voorbereiding, maar het resultaat is verbluffend en aan het eind van iedere avond, was er € 250,- verdiend.

Zelf knutselen
De kerstperiode is een tijd waarin veel zelf geknutseld wordt. Ben je handig, kijk dan eens naar de laatste trends en maak dit gewoon na. Veel mensen zijn bereid mooie producten te kopen voor een goed doel. Zij steunen jouw doel, maar krijgen hier daadwerkelijk iets voor terug. Afgelopen winter hebben wij heel veel ‘kerstbomen’ gezaagd van steigerdelen. Hier werd verlichting in gemaakt en voor € 27,50 kwamen de nieuwe eigenaren de kerstboom bij ons afhalen.

Waterflessen
Team Marechaussee heeft dit jaar ultra populaire drinkflessen verkocht. Voor € 10,- kreeg men een waterfles met zeef waarin je fruit of kruiden kunt doen. De flessen waren bedrukt met het logo van de Koninklijke Marechaussee en Barcode for Life. Een echt collectors item. De flessen (400 stuks in totaal) waren binnen 1 week uitverkocht.

Rommelmarkt
Bij vrienden en bekenden werd gevraagd of zij ‘waardevolle’ spullen wilden afstaan voor de rommelmarkt. Bij de IJmarkt in Amsterdam werd een kraam gehuurd waarbij duidelijk werd uitgelegd dat het totale bedrag naar het goede doel zou gaan, dus er natuurlijk wel een deel van de kraamhuur afgestaan diende te worden. Dit lukte, waarbij de afspraak werd gemaakt dat er een pamflet werd opgehangen op de kraam waarin werd uitgelegd dat de kraam ter beschikking was gesteld door de organisatie (de eerste 70,- was hiermee al binnen). Ook werd er een oproep geplaatst op een FB site (gratis op te halen etc.). Er werd ongelofelijk goed op gereageerd. De spullen werden gebracht, uitgezocht en verkocht. Een regenachtige zaterdag op de markt staan leverde niet alleen 700,- op voor het team, het was ook een hele mooie ervaring!

Verkoop van goederen

  1. Gekregen van een fietsfabrikant. 2 prachtige meidenfietsen. Verkocht via de plaatselijke fietsenmaker. Zij hebben de fiets in elkaar gezet en met garantie verkocht. De totale opbrengst was voor Stelvio for Life.
  2. Fietsdragers gekregen van een grote leverancier. De ‘dragers’ zijn via marktplaats verkocht en het totale bedrag ging naar Stelvio for Life
  3. Natuurlijk kun je ieder artikel verkopen aan vrienden en bekenden, maar ook via Facebook of Marktplaats lukt dit erg goed.

Jubileumcadeau
Geef je zelf een groot feest, of doet iemand anders dit? Een Stelvioteam had vorig jaar het geluk, dat er kennissen waren waardoor er een bruiloftsfeest werd gevierd. Zij gaven het Stelvioteam op als cadeautip. De donaties stoomden binnen van mensen die bij de teamleden niet bekend waren. Een prachtige actie!

Kantine op het werk
Vraag eens op het werk of je Stelviokoeken mag verkopen of misschien kunnen zij iedere maand een broodje Stelvio op de kaart zetten. De prijs van dit broodje is net even hoger dan normaal. Dit bedrag wordt door de uitbater van de kantine overgemaakt op het account van jouw team. Werk je bij een groot bedrijf, dan kan dit leuk oplopen.

Puzzelrit
Soms is fietsen niet je enige passie. Een van de deelnemers van Stelvio for Life, organiseert en neemt veelvuldig deel aan puzzelritten (auto). Hij heeft voor een groot automerk een puzzelrit uitgezet. Het automerk heeft hiervoor een bedrag van 1.533,- overgemaakt op het account van deze deelnemer. Natuurlijk zitten er veel uren in de organisatie van zo’n rit, maar deze werden met plezier gemaakt.

Lesgeven
Geef jij les op sportief vlak? Denk dan eens aan een extra training op een bijzondere locatie. Een deelnemer heeft een aantal avonden crosstrainingen (paard) georganiseerd op een externe locatie. De terreineigenaar heeft 1 avond het terreingeld gestort en de instructeur heeft 1 avond belangeloos les gegeven. De overige avonden waren wel voor de instructeur en terreineigenaar. Zo heeft iedereen er iets aan gehad.

Benefiet(tuin)concert
Iedereen heeft wel lieve familieleden of bekenden in de muziekwereld. Vraag hen eens een tuinconcert bij jou in de tuin te geven. Zorg zelf voor een goed stuk in de krant, bekendheid in de buurt en de versnaperingen. Je hebt al snel een tuin vol gezellige mensen en een pot met geld voor jouw goede doel.

Taart bakken
Een all time favourit: Bak een appel-of notentaart en verkoop deze voor het goede doel. Zet je taart op Facebook en in now time loopt jouw taartenwinkel als een trein.