Een glimp van hoop voor uitbehandelde patienten
Emile Voest
Luister naar het fragment op EenVandaag waar patiënt Nico van Leeuwen vertelt over zijn deelname aan de DRUP-studie.
Art Rooijakkers interviewt deelnemend patiënt Nico, 1 van de patiënten die meedoet aan de DRUP-studie. Hij kreeg te horen dat de chemo niet aansloeg op zijn levertumor en vroeg om een second opinion. De behandeling die hij nu vanuit de DRUP-studie krijgt slaat wel aan. De tumor werd in eerste instantie kleiner en groeit nu ook niet meer. De medicatie die hij krijgt is ‘eigenlijk’ bedoeld voor borstkanker.
Ook hoor je Emile Voest, één van de hoofdonderzoekers van de DRUP-studie en is internist-oncoloog bij het Antoni van Leeuwenhoek. Hij vertelt over hoe uniek de DRUP-studie is. Waar uitbehandelde kankerpatiënten eerst weinig tot geen vooruitzichten meer hadden, zorgt de DRUP-studie ervoor dat zij medicatie krijgen toegediend die eigenlijk bedoeld zijn voor andere soorten kanker. Met een positief resultaat: 38% procent van de patiënten reageert positief op de behandeling.

Luister het fragment hier.
Blijf op de hoogte
Nieuwsgierig naar hoogtepunten in het onderzoek? Of wil je weten wanneer de inschrijving weer open is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.